Οδοντίατρος – Συχνές Ερωτήσεις

Κάθε πότε πρέπει να επισκέπτομαι τον οδοντίατρο;

Αυτό καθορίζεται από τον οδοντίατρο γιατί εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε στόματος. Μπορεί να χρειάζεται τα δόντια και τα ούλα σας να ελέγχονται κάθε 3 ή 4 μήνες. Το αργότερο όμως μία φορά το εξάμηνο πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο ακόμα και αν δεν νοιώθουμε κανένα απολύτως πρόβλημα, ώστε να προλαμβάνουμε τυχόν προβλήματα.

Ποια πρέπει να είναι η καθημερινή φροντίδα του στόματος μου;

Για να έχουμε πάντα ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο πρέπει καθημερινά να φροντίζουμε την υγιεινή του στόματος. Το βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να γίνεται δυο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Απαραίτητος είναι και ο μεσοδόντιος καθαρισμός με μεσοδόντια βουρτσάκια η οδοντικό νήμα. Ένα στοματικό διάλυμα συμπληρώνει την καθημερινή περιποίηση χαρίζοντας ευχάριστη γεύση και δροσερή αναπνοή. Ένα όμορφο χαμόγελο είναι πρώτα απ’όλα ένα καθαρό χαμόγελο και προσθέτει πάντα μια νότα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς στην καθημερινότητα μας.

Μπορεί να προκαλέσει ζημιά η λεύκανση στα δόντια μου;

Αν η λεύκανση γίνει ακολουθώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας σύμφωνα με το πρωτόκολλο εφαρμογής της από οδοντίατρο και με υλικά εγκεκριμένα από τους αρμόδιους φορείς δεν προκαλεί καμιά ζημιά στους οδοντικούς και περιοδοντικούς ιστούς. Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή του περιστατικού.

Απο που προέρχεται η κακοσμία του στόματος;

Η κακοσμία του στόματος είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τον άνθρωπο από τους αρχαίους χρόνους και δεν είναι ένα πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας. Προκαλείται από τα θειώδη αέρια που παράγονται από το μεταβολισμό της μικροβιακής χλωρίδας του στόματος. Αν αυξηθεί η μεταβολική δραστηριότητα των μικροβίων είτε λόγω άυξησης του αριθμού τους είτε λόγω αύξησης της παθογονικοτητάς τους τότε παρατηρείται και κακοσμία του στόματος. Οι πιο συχνές καταστασεις που προκαλούν κακοσμία είναι η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα.

Τι χρειάζεται να προσέχω μετά την Λεύκανση;

Να μη καπνίζετε, να αποφεύγετε τον πολύ καφέ, τσάι, coca cola, τα στοματικά διαλύματα με χλωρεξιδίνη και τις πολύ χρωματογόνες τροφές όπως παντζάρια και φράουλες. Εάν όμως δεν γίνεται να αποφύγετε όλα αυτά, θα πρέπει σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, π.χ. κάθε 1-2 χρόνια, να κάνετε μερικές μέρες λεύκανση για να επαναφέρετε το κατάλευκο χρώμα των δοντιών σας.

Τι είναι η Αισθητική Οδοντιατρική;

Λέγοντας αισθητική οδοντιατρική εννοούμε όλες εκείνες τις εργασίες που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της εμφάνισης του χαμόγελου του ασθενούς με τη χρήση ειδικών τεχνικών και ειδικών υλικών. Αποδίδουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που θεωρητικά θα είχαμε αν χρησιμοποιούσαμε τα συνήθη υλικά της καθημερινής οδοντιατρικής πράξης. 

Αντωνοπούλου 8

Καλαμάτα, 241 00

2721 0 89994

697 5684 101

Δευ - Παρ: 9:00 - 21:00

Τρ - Πε - Πα: 17:30 - 21:00

Επικοινωνία

info@dentalkalamata.gr